Okresní soud v Klatovech

Informace pro účastníky, kterým bylo nařízeno první setkání se zapsaným mediátorem

Bylo-li vám Okresním soudem v Klatovech usnesením nařízeno první setkání se zapsaným mediátorem, doporučujeme vaší pozornosti webový portál Ministerstva spravedlnosti pro mediaci: https://mediace.justice.cz/, na kterém naleznete více informací o mediaci.

Webový portál je zdrojem informací (komunikačním kanálem) nejen pro účastníky řízení, kterým bylo soudem nařízeno první setkání se zapsaným mediátorem, ale i případné zájemce o mediaci a i rovněž pro profese, které se na procesu mediace primárně podílejí (zapsané mediátory a soudce). Portál je podle typu adresátů rozdělen do tří hlavních sekcí 1. „Budu/jsem zapsaný mediátor“, 2. „Zajímám se o mediaci“, 3. „Hledám zapsaného mediátora“.

Seznam mediátorů je rovněž dostupný v sekci „Hledám zapsaného mediátora“, přičemž pod bodem Výběr mediátora [Jak vybrat mediátora – Mediace (justice.cz)] je obsažen stručný návod k vyhledávání v seznamu mediátorů a jeho funkcionalitám.

V sekci „Hledám zapsaného mediátora“ jsou mimo jiné zpracovány stručné informace pro účastníky řízení, kterým bylo nařízeno první setkání se zapsaným mediátorem [Soud mi nařídil první setkání s mediátorem – Mediace (justice.cz)].

Po naskenovaní níže vloženého QR kódu či na tomto odkaze se podívejte, jak se připravit na soudem nařízené první setkání s mediátorem, dále se např. dozvíte, proč vám soud nařídil první setkání, jak se máte s vybraným zapsaným mediátorem sejít a co vás u prvního setkání čeká.