Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Výstavba Justičního areálu v Ústí nad Labem byla zahájena

Ilustrační obrázek

Minulý týden byly zahájeny práce na výstavbě Justičního areálu v Ústí nad Labem. Stavbu na základě provedeného zadávacího řízení provede sdružením firem VW WACHAL a.s., Gardenline s.r.o. a YUCON CZ s.r.o. s vedoucím společníkem VW WACHAL a.s. Investorem celé stavební zakázky je Česká republika – Ministerstvo spravedlnosti. Celková smluvní částka za provedení díla činí 2 253 465 379 Kč vč. DPH.

Jedná se o nejvýznamnější investiční akci resortu Ministerstva spravedlnosti. Jejím předmětem je výstavba zcela nového Justičního areálu v Ústí nad Labem v lokalitě Bukov,“ uvedl ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Nový Justiční areál je určen pro tyto organizační složky státu: Krajský soud v Ústí nad Labem, Okresní soud v Ústí nad Labem, Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem, Okresní státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Dále Probační a mediační služba Ústí nad Labem, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových – územní pracoviště Ústí nad Labem, Vězeňská služba ČR – justiční stráž a Ministerstvo spravedlnosti ČR. Celkem bude v nových prostorách umístěno cca 828 zaměstnanců. Plocha kanceláří bude činit 8 651 m2, v areálu bude 46 jednacích síní, 316 parkovacích míst a 2 427 m2 spisoven.

Předpokládaná délka výstavby Justičního areálu v Ústí nad Labem je dva a půl roku, předpokládaný termín dokončení stavby je březen 2027. Následovat bude zkušební provoz a dodávky vybavení. Plné přádání do provozu by mělo nastat nejdéle v srpnu roku 2027.
 

 

Justiční areál v Ústí nad Labem (vizualizace)
Justiční areál v Ústí nad Labem (vizualizace) Zdroj: Arch.Design, s.r.o. (IČO: 25764314)

 

Pohled od kruhové křižovatky na Rondelu - Zdroj: Arch.Design, s.r.o. (IČO: 25764314)

 

Jednací síň trestní - velká - Zdroj: Arch.Design, s.r.o. (IČO: 25764314)

 

Vnitřní společný prostor - Atrium - Zdroj: Arch.Design, s.r.o. (IČO: 25764314)

 

Kancelář předsedkyně/předsedy Krajského soudu

 

Zdroj: Arch.Design, s.r.o. (IČO: 25764314)

 

Zdroj: Arch.Design, s.r.o. (IČO: 25764314)


 

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti
25. září 2024