Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Ministr spravedlnosti završil v Brně sérii jednání v krajích se zástupci justice

Ilustrační obrázek

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek a jeho náměstci Radomír Daňhel a Karel Dvořák pokračují v pracovních cestách v rámci justice. V pondělí 27. května 2024 navštívili společně Brno, čímž završili plánované pracovní výjezdy do jednotlivých krajů. Spolu s vedením ministerstva se jich účastnili i zástupci Vězeňské služby, tentokrát brig. gen. Dušan Gáč, ředitel Vazební věznice a ústavu pro výkon zabezpečovací detence v Brně-Bohunicích. V souvislosti s aktuální situací jednal Pavel Blažek i se zástupci odborů.

 „Jsem velmi rád, že se nám podařilo postupně navštívit všechny soudní kraje. Brno je dnes poslední zastávka našich plánovaných cest. Díky těmto pracovním jednáním jsme během dvou let hovořili se všemi krajskými a okresními představiteli soudů a státních zastupitelství v místech jejich působnosti, což dlouho nebo možná nikdo přede mnou takto neudělal. Zároveň bych tímto chtěl všem poděkovat za jejich čas a ochotu diskutovat nad různými, občas nepříjemnými, tématy, velmi si toho vážím,uvedl ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Tématem setkání byla i s ohledem na současnou situaci stávka zaměstnanců v justici. Ministr spravedlnosti proto k jednání pozval i zástupce odborových svazů, a to jak soudů, tak státních zastupitelství.

Mezi dalšími tématy byly legislativní návrhy Ministerstva spravedlnosti, mj. diskutovaná novela trestních předpisů, novinky v IT, informace o provozních a investičních záměrech ministerstva, používání videokonferencí či spouštění elektronického monitorovacího systému.

Ministr spravedlnosti se dnes setkal s předsedy krajských a okresních soudů a vedoucími státních zastupitelství. Na krajském státním zastupitelství jednal Pavel Blažek s krajským státním zástupcem Janem Sladkým a kolegy z krajského a okresních státních zastupitelství. Na Krajském soudě v Brně pak jednání pokračovalo s předsedou Milanem Čečotkou, místopředsedy krajského soudu a podřízených okresních soudů.

Brněnská pracovní schůzka navázala na jednání v OstravěČeských BudějovicíchÚstí nad LabemHradci KrálovéPlzni a v Praze.

 

 

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti
27. května 2024