Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek navštívil Krajský soud a Krajské státní zastupitelství v Praze

Ilustrační obrázek

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek pokračuje v pracovních cestách v rámci justice. V pondělí 25. března 2024 navštívil ministr spravedlnosti Pavel Blažek s náměstky Radomírem Daňhelem, Karlem Dvořákem a vrchním ředitelem Michalem Fraňkem pražský krajský soud a krajské státní zastupitelství.

Na Krajském soudě v Praze zahájil Pavel Blažek jednání s předsedou Jiřím Grygarem, předsedy a místopředsedy krajského soudu a podřízených okresních soudů. Na krajském státním zastupitelství pokračovalo jednání s krajským státním zástupcem Martinem Staňkem a kolegy z krajského a okresních státních zastupitelství. Obou jednání se za Vězeňskou službu ČR účastnil její generální ředitel Simon Michailidis, jednání na státním zastupitelství pak vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Během pracovní schůzky se např. diskutovaly aktuální legislativní návrhy z dílny Ministerstva spravedlnosti jako jsou insolvenční zákon, novela trestního řádu a trestního zákoníku, změny v oblasti rozvodového práva či financování aparátu justice. Zaznělo ujištění, že současné vedení ministerstva se bude zasazovat o spravedlivé odměňování zaměstnanců v justici a o zvýšení jejich finančního ohodnocení.

Hovořilo se také např. o vzdělávání soudců, pravidelných jmenovacích etapách nových soudců, bezpečnosti během soudních jednání, IT, provozních a investičních záměrech ministerstva, používání videokonferencí či spouštění elektronického monitorovacího systému.

Pražská pracovní schůzka navázala na jednání v Ostravě, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové a Plzni.

 

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti
26. března 2024