Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Ministr Pavel Blažek poděkoval ředitelce Andree Matouškové za práci odvedenou pro probaci a mediaci v České republice

Po téměř dvaceti pěti letech práce pro Probační a mediační službu se její stávající ředitelka Andrea Matoušková na vlastní žádost rozhodla rezignovat na pozici ředitelky. Ministr Pavel Blažek jí poděkoval za odvedenou práci, její rozhodnutí ho mrzí, ale lidsky ho chápe. Andrea Matoušková za svého působení úspěšně zvládla např. vybudování prvního probačního domu v Česku, zprovoznění elektronického monitorovacího systému nebo zřízení programových center.

Chtěl bych paní ředitelce v první řadě vyjádřit veliký dík za veškerou odvedenou práci. Jako zakládající členka Probační a mediační služby pomohla v České republice úspěšně nastartovat systém restorativní justice. Její přínos pro probaci a mediaci je neoddiskutovatelný. Její rozhodnutí opustit po téměř pětadvaceti letech službu mě jako ministra samozřejmě mrzí, ale na druhou stranu ho lidsky chápu. Věřím, že i nadále bude moci ministerstvo využít zkušeností, které Andrea Matoušková nasbírala,“ uvedl ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Na pozici nového ředitele/ředitelky Probační a mediační služby bude vyhlášeno výběrové řízení, a to nejpozději do konce tohoto týdne. Více informací bude k dispozici na webových stránkách Ministerstva spravedlnosti.

 

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti
16. října 2024