Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje ředitelce odboru informatiky MSp Eleně Ransdorfové za umístění v eOsobnost eGovernmentu

Ilustrační obrázek

Magazín Egovernment v roce 2024 už po deváté, ve spolupráci se společností GORDIC, ocenil ty, kteří se svojí prací zasloužili o posun elektronizace veřejné správy v ČR. V kategorii centrální úřady eOsobností eGovernmentu zabodovala ředitelka odboru informatiky Elena Ransdorfová, které pogratuloval i ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Na Ministerstvu spravedlnosti působí Mgr. Elena Ransdorfová na pozici ředitelky odboru informatiky od ledna 2021. V justici však paní ředitelka působí již 23 let, kdy se věnovala jak věcné oblasti a problematice justice, tak většinu tohoto času se v různých směrech na různých pozicích věnovala i elektronizaci justice, a to od zavádění datových schránek do resortu justice, prvního elektronického spisu v rozkazním řízení, rozvoje informačních systémů, správě soudu až po dnešní manažerskou pozici v IT.

Ředitelkou odboru informatiky je pouhé 3 roky, ale i během této krátké doby se dokázala s touto problematikou efektivně seznámit a přinesla do IT a digitalizace justice novou energii. Má schopnost analyzovat a řešit manažerské problémy a výzvy spojené s IT, což je klíčové pro úspěchy v projektech elektronizace justice a v IT justice obecně. Navíc má zvláštní schopnost komunikovat s IT týmem, IT dodavateli a ostatními uživateli justice, což přispělo k efektivní spolupráci, posílení pracovní dynamiky a dotahování úkolů a projektů do zdárného konce. 

Mezi úspěšné klíčové projekty, které se za jejího působení podařilo dokončit, můžeme zmínit například projekty – Audiozáznamy ze soudních síní, Videokonference v justici, Posílení infrastruktury pro digitální pracoviště, Projekty a aktivity v oblasti kybernetické bezpečnosti, Portál justice a mnoho dalších. Jedním z nejúspěšnějších aktivit byla nepochybně Informační koncepce Ministerstva spravedlnosti pro období 2023 - 2028.

 

 

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti