Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Ministerstvo plní slib daný zástupcům odborů, svolalo dvě pracovní jednání

Ilustrační obrázek

23. května 2024 se uskutečnilo jednání vedení Ministerstva spravedlnosti a Odborového svazu justice. Na schůzce vedení ministerstva přislíbilo zástupcům odborové organizace zřízení pracovní skupiny k případným změnám platových tabulek v justici. Slib plníme. V pondělí 10. června se pracovní skupina sejde poprvé, ve čtvrtek 13. června se pak uskuteční jednání se zástupci všech stavů a profesí v resortu spravedlnosti.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek pozval zástupce všech stavů a profesí v resortu spravedlnosti, a to na čtvrtek 13. 6. 2024. Zde budou projednány nejen platy administrativy soudů. „Věřím, že se dohodneme na potřebných návrzích řešení mnoha problémů a na společném postupu v jejich prosazování,“ uvedl Pavel Blažek.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se k dnešní stávce vyjádřil na sociální síti X: „Dnešní stávka je důsledkem oprávněného, desítky let rostoucího pocitu nedoceněnosti specifik v činnosti administrativy v justici. Ke kumulaci rozhořčení se přidala inflace, „zděděný” stav veřejných financí, rostoucí agenda a některá nedorozumění. Přesto věřím, že se situace zlepší. Snažíme se o to, jak jen můžeme. Ne vždy před TV kamerami.“

Pracovní skupinu k případným změnám platových tabulek v justici svolal náměstek ministra spravedlnosti Karel Dvořák na pondělí 10.6.2024.

 

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti
29. května 2024