Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Justiční areál v Ústí nad Labem

Na základě provedeného zadávacího řízení byla dne 12. srpna 2024 podepsána Smlouva o dílo na výstavbu Justičního areálu v Ústí nad Labem mezi smluvními stranami Česká republika – Ministerstvo spravedlnosti a sdružením firem VW WACHAL a.s., Gardenline s.r.o. a YUCON CZ s.r.o. s vedoucím společníkem VW WACHAL a.s.

Jedná se o nejvýznamnější investiční akci resortu Ministerstva spravedlnosti. Jejím předmětem je výstavba zcela nového Justičního areálu v Ústí nad Labem v lokalitě Bukov.

Nový Justiční areál v Ústí nad Labem bude sloužit osmi organizačním složkám státu (Krajský soud v Ústí nad Labem, Okresní soud v Ústí nad Labem, Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem, Okresní státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Dále Probační a mediační služba Ústí nad Labem, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových – územní pracoviště Ústí nad Labem, Vězeňská služba ČR – justiční stráž a Ministerstvo spravedlnosti ČR) a nové kanceláře v nich najde 828 zaměstnanců výše uvedených složek. V novém areálu bude mít Krajský a Okresní soud k dispozici celkem 46 soudních síní (různých velikostí). Plocha kanceláří bude činit 8 651 m2 a 2 427 m2 spisoven. V areálu bude dále k dispozici celkem 316 parkovacích míst, včetně vyhrazených míst pro imobilní osoby.

Předpokládaná délka výstavby Justičního areálu v Ústí nad Labem je dva a půl roku.

Celková smluvní částka za provedení díla činí: 2 253 465 379 Kč vč. DPH.

 

Mgr.Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti

13.srpna 2024