Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání
Přejít na podrobné vyhledávání

Pavel Blažek ujistil vedení VS ČR, že vězeňská služba je pro Ministerstvo spravedlnosti prioritou

Ilustrační obrázek

Na Generálním ředitelství Vězeňské služby se dnes uskutečnila pracovní porada s vedením ministerstva.

„Jsme tu dnes hlavně proto, abychom poděkovali příslušníkům a zaměstnancům Vězeňské služby za jejich nasazení a pomoc během povodní, které postihly naši republiku. Nejsou a logicky nemohou být tolik vidět jako příslušníci jiných ozbrojených sborů, ale vím, že odvádějí skvělou práci. Také bych rád ujistil vedení VS ČR, a prosím, abyste tuto informaci předali dovnitř služby, že vězeňská služba a její fungování je pro Ministerstvo spravedlnosti prioritou,“ uvedl na Generálním ředitelství VS ČR ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Od začátku povodní je nad rámec plnění běžných povinností v rámci služby v pohotovosti a k dispozici pro pomoc místním samosprávám a složkám IZS několik set příslušníků napříč všemi věznicemi. Od čtvrtka také pomáhají odsouzení s přípravou protipovodňových opatření, do dnešního dne se jich zapojilo více než pět stovek. Připraveni jsou také zapojit se při pomoci s následným odklízením škod ve vodou zasažených oblastech. Více informací v tiskové zprávě Vězeňské služby ČR.

Vězněným osobám, které mají příbuzné v zatopených oblastech, zajistila VS ČR možnost častějšího kontaktu s blízkými a rodinami a případnou pomoc psychologů, kteří jsou k dispozici i zaměstnancům a příslušníkům vězeňské služby. Současně pro všechny zasahující z řad příslušníků, zaměstnanců i odsouzených VS ČR zajistila očkování proti žloutence typu A a tetanu.


 

 

Vladimír Řepka, tiskový mluvčí Ministerstva spravedlnosti
16. září 2024